Veeam Backup & Replication’ın nazı özelliklerinden ve sistem gereksinimlerinden önceki yazımda bahsetmeye çalışmıştım. Bundan dolayı bu yazımda sadece kurulum adımlarından bahsediyor olacağım.
Kurulumu gerçekleştirmek için http://www.veeam.com/vmware-esx-backup/download.html adresinden üye girişi yaparak 32-bit veya 64-bit sürümlerinden istediğinizi indirmelisiniz. İndirme işleminden sonra gerekli olan lisans dosyasını http://www.veeam.com/manage_licenses.html adresinden edinelim.
Ben Veeam Backup & Replication 6.5 64-bit sürümünü indirdim. İşletim sistemi olarak Windows Server 2008 R2 kurulmuş durumda. Şimdi kuruluma başlayabiliriz.

Bu ekranda bazı sunucu yazılımlarının eksik olduğunu ve kurulumun bu yazılımları kuracağını söylüyor. Yes ile devam ediyoruz.
Bu ekranda Next ile devam ediyoruz.
Lisans anlaşmasını kabul edip Next ile devam ediyoruz.

Bu ekranda indirmiş olduğumuz lisans dosyamızın yolunu gösterip Next ile devam ediyoruz.

Kurulum özelliklerini seçiyoruz. Burada istersek kurulumun yapılacağı yolu da belirleyebiliyoruz.

Bu ekranda veritabanı ayarlarını yapıyoruz. Elimizde mevcut bir SQL Server var ise yeni bir instance oluşturabiliriz. Veya yeni bir instance oluşturması için olduğu gibi bırakabilirsiniz. Veeam SQL Server 2008 R2 SP1 Express Edition’ı lokal sunucu üzerine kuracak ve VEEAMSQL2008R2 adında bir instance oluşturacak.

Burada Veeam Backup servislerini çalışabilmesi için bir kullanıcı hesabı girilmesi isteniyor. Bu hesabın Local Administrator yetkisi olması gerekiyor. Ayrıca görev yönetici servisinin kullanması için bir port belirtilmesi gerekiyor, bu alanda değişiklik yapmıyoruz ve Next ile deva ediyoruz.

Guset file system catalog ve vPower NFS için gerekli yol ve port numaralarının olduğu ekran. Herhangi bir değişiklik yapmadan devam ediyoruz.

Install butonuna basarak kuruluma başlıyoruz.

Finish butonuna tıklayarak kurulumu bitiriyoruz. Bu yazıda daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim. İlerleyen yazılarda Host Ekleme, Backup Job Oluşturma, Surebackup Job Oluşutrma, Virtual Lab Oluşturma, Exchange ve Active Directory Item Recovery gibi konulara değinmeye çalışacağım. Şimdilik bu yazıyı sonlandırıyorum.